بررسی باستانشناسی آثار معماری دوره قاجار شهرستان ملایر ( با هدف ارایه راهکارهایی برای توسعه توریسم فرهنگی)

بررسی باستانشناسی آثار معماری دوره قاجار شهرستان ملایر ( با هدف ارایه راهکارهایی برای توسعه توریسم فرهنگی)
عنوان
 
مجید ساریخانی، پایان نامه دوره کارشناسی ارشد رشته باستانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس دانشکده علوم انسانی، تابستان 1381
گردآورنده
 
دکتر الیاس صفاریان
استاد راهنما
 
 
دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی
اطلاعات نگهداری
 
 
   

شهرستان ملایر از لحاظ تقسیمات سیاسی جزء استان همدان است که از دوره قاجار با نام دولت آباد به عنوان شهر شناخته شده است که به طبع آثار فراوانی از این دوره در شهرستان ملایر باقی مانده است که بیشترین تمرکز آثار باقیمانده را می توان در قسمت مرکزی شهر فعلی دید.

بنیانگذار این شهر محمد علی میرزا دولتشاه فرزند فتحعلیشاه و والی کرمانشاه است که به دستور پدر در کنار این قلعه چوبین ملایر شهری در این منطقه بنیان گذاشت و بعد در دوره شیخ الملوک کار ساخت و ساز ادامه پیدا می کند؛ از جمله افراد دیگری که در توسعه شهر ملایر در دوره قاجار کوشیده اند عبارتند از: سیف الدوله، ابوالقاسم خان نوری، میر فتاح، محمد علیخان، و حاج قاسم خوانساری.

بیشترین آثار یکه از این دوره باقی مانده ، خانه های قدیمی است که بیشتر تحت تأثیر معماری اصیل و سنتی ایران قرار گرفته است؛ علت فراوانی خانه ها را در ازدیاد جمعیت در دوره قاجار می توان دانست؛ بیشتر آثار معماری دوره قاجار باقی مانده است علت آن را می توان در به کاربردن مصالح نامرغوب دانست که با گذشت زمان با تخریب بنا همراخه بوده است ؛ از جمله آثار دیگر شهرستان ملایر عبارتند از: مساجد، بازار ، یخچال، حمام، تیمچه، باغ و عمارت و عناصر معماری خاص دوره قاجار به کار برده شده در ملایر جامخانه ، سنتوری و پنجره های ارسی است.

ads ads
mahak kahrizak

mailپست الکترونیک: info@ tourismscience .ir

SMSسامانه پیام کوتاه: 3000705030 (جهت دریافت پاسخ: ممکن است پیامک های تبلیغاتی خود را مسدود کرده باشید)

contactفرم تماس با ما: کلیلک نمایید
account شماره حسابهای ما: کلیلک نمایید
privacyحریم شخصی کاربران و رفع مسئولیت: کلیک نمایید
 

rss

gpls

face

fina1l

 

 علم گردشگری با آغاز نوروز 1388 و با هدف گسترش دانش محور و اصولی گردشگری در سطح کشور فعالیت خود را آغاز نمود. این مجموعه همواره سعی نموده است تا با استفاده از استعداد فعالان این صنعت نسبت به نشر هدفمند قواعد گردشگری در سطح کشور بپردازد. آنچه در علم گردشگری منتشر می شد حاصل تلاش دانشجویان، فارق التحصیلان، اساتید، شاغلین و تمامی علاقمندان دلسوز ....

 

ادامه مطلب