گردشگری پزشکی

نگارنده: مصطفی حاجی امینی (درباره)
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

گردشگری پزشکی

گردشگري پزشكي گونه اي از گردشگري محسوب مي شود كه گردشگران براي علاج بيماي خود به كشور ديگري سفر مي كنند. اين گونه گردشگري در دهه اخير مخصوصا در زمينه جراحي پلاستيك رشد فزاينده و شايان توجهي داشته است. يكي از دلايل رشد گردشگري پزشكي را مي توان كاهش هزينه و مدت زمان مورد انتظار براي عمل جراحي در كشور ديگر دانست. اين نوع گردشگري در كشورهاي در حال توسعه خصوصا كشورهاي آسيايي مورد توجه قرار گرفته است. در دنياي امروز، گردشگران تنها بدنبال كسب لذت نيستند بلكه مي خواهند در كنار لذت جويي و تفريح، منافعي نيز كسب كنند. گردشگران در دهه اخير بيشتر به دنبال كسب سلامتي در سفرهاي خود هستند و اصولا سعي مي كنند مقاصدي را انتخاب كنند كه علاوه بر داشتن يك سري فاكتورها، سايت هاي آب درماني نيز در آنجا وجود داشته باشد تا بتوانند از مسافرت خود حداكثر استفاده را داشته باشند.

زنان امريكايي براي استفاده از جديدترين تكنولوژي دنيا و به روزترين نوع جراحي به هند سفر مي كنند و براي 2 هفته در خانه هاي ساحلي آنجا اقامت مي كنند. انگليسي ها براي جراحي چشم به تايلند سفر مي كنند و با پرداخت درصد كمي از هزينه اي كه بايد در كشور خود براي اين نوع جراحي پرداخت كنند، در تايلند خرج مي كنند و حتي خانواده اش نيز به تايلند مي آيد و از امكانات تفريحي آنجا استفاده مي كنند. امروزه فروش و ارائه خدمات پزشكي پيشرفته به افراد خارجي، در كشورهاي در حال توسعه رشد بسيار زيادي داشته است.

اگرچه گردشگري پزشكي، هدفش سلامت و بهبود فرد است، اما گردشگري يك فعاليت اقتصادي است كه شامل تجارت در خدمات و ايجاد ارتباط بين 2 بخش پزشكي و گردشگري است. در گردشگري پزشكي مي توان گفت كه هم بيمار و هم پزشك يا بيمارستان مقصد به دنبال كسب منفعت هستند. پزشك با دريافت پول خود به منفعت مي رسد و گردشگر بيمار، علاوه بر بدست آوردن سلامتي، مقدار پولي را كه با انتخاب اين مقصد ذخيره مي كند، به منفعت دست مي يابد. گردشگر كه به يك مقصد مي آيد فقط خود را مداوا نمي كند و تنها به بيمارستان پول نمي پردازد، بلكه يك بسته سفر كه شامل هزينه هواپيما، اقامت، و مدت زماني كه بايد پس از عمل جراحي در آن مقصد بماند را اتتخاب كرده و هزينه همه اينها را مي پرازد.
گردشگراني كه به مقصدي براي سلامت خود سفر مي كنند، علاوه بر بدست آوردن سلامت خود، با كشورهاي ديگر و فرهنگ هاي بيگانه آشنا مي شوند. به حسابي مي توان گفت كه در گردشگري سلامت، معالجه با استفاده از تكنولوژي جهان اول با قيمت جهان سوم انجام مي گيرد و اين به عنوان يك شعار معروف شده است.
اگر چه تجارت گردشگري سلامت در مقايسه با ديگر انواع تجارت خدمات بسيار كوچك است اما نمي توان آن را ناديده يا غير مهم برشمرد، زيرا در كشورهاي در حال توسعه اي همچون تايلند، هند و ... گردشگري سلامت، پر رشد ترين بخش بازار گردشگري محسوب مي شود. سازمان سلامت جهاني اين روند در حال رشد را داراي نتايج اقتصادي مثبت و مفيدي براي مقصد مي داند. كشورهاي مقصد نيازمند نيروي انساني، ماهر، سرمايه گذاري، دانش و مهارت براي عرضه تسهيلات به گردشگران سلامت هستند.
گردشگري سلامت براي مقصد خصوصا كشورهاي در حال توسعه به 2 عامل وابسته است:
1.تعداد بيماران خارجي
2.مقدار پولي كه در مقصد خرج مي شود
براي رشد در عامل اول نيازمند زيرساخت هاي مناسب و بيمارستان و پزشك خبره هستيم و رشد در عامل دوم به عامل اول و ايجاد تسهيلات مناسب براي گردشگر و همراهان او هستيم.
حال با همه تفاسير لازم مي دانم كه مقداري نيز در مورد گردشگري سلامت ايران صحبت كنيم. در سال هاي گذشته در منطقه كيش، طرح ساخت بيمارستان براي گردشگري سلامت تا مقداري نيز پياده سازي شد و ساخت بيمارستان به دلايلي نيمه كاره رها شد. دبي از اين ايده سريع تقليد كرد و شروع به ساخت بيمارستان با هدف جذب گردشگر پرداخت و توانست در اين راه موفق شود. هم اكنون كشورمان هم در زمينه هايي همچون چشم پزشكي فعاليت هايي مي كند ولي متاسفانه به دليل عدم مديريت مناسب و نبود زيرساخت مناسب نتوانسته ايم آنطور كه بايد و شايد به نتيجه مطلوب در اين زمينه دست يابيم. هم اكنون كشورهاي حوزه خليج فارس براي بيمارستان هاي خود از پزشكان ايراني استفاده مي كنند، مي توان گفت كه ما مواد مورد نياز را داريم ولي عدم مديريت باعث از دست رفتن اين گونه گردشگري براي ايران شده است.

ads ads
mahak kahrizak

mailپست الکترونیک: info@ tourismscience .ir

SMSسامانه پیام کوتاه: 3000705030 (جهت دریافت پاسخ: ممکن است پیامک های تبلیغاتی خود را مسدود کرده باشید)

contactفرم تماس با ما: کلیلک نمایید
account شماره حسابهای ما: کلیلک نمایید
privacyحریم شخصی کاربران و رفع مسئولیت: کلیک نمایید
 

rss

gpls

face

fina1l

 

 علم گردشگری با آغاز نوروز 1388 و با هدف گسترش دانش محور و اصولی گردشگری در سطح کشور فعالیت خود را آغاز نمود. این مجموعه همواره سعی نموده است تا با استفاده از استعداد فعالان این صنعت نسبت به نشر هدفمند قواعد گردشگری در سطح کشور بپردازد. آنچه در علم گردشگری منتشر می شد حاصل تلاش دانشجویان، فارق التحصیلان، اساتید، شاغلین و تمامی علاقمندان دلسوز ....

 

ادامه مطلب